• Baktillbehör
  • Nyheter
  • Bakplåt och formar
  • Dukning och servering
  • Kläder
  • Maskiner och apparater
  • Outlet
  • Kontakta oss direkt

     

    Meddelande

    Jag godkänner att mina uppgifter används för att bli kontaktad.

    Klassiska och saftiga kanelbullar

    Ingredienser

    Degen:

    - 150 g rumsvarmt smör, ej smält

    - 5 dl ljummen mjölk

    - 50 g  färsk jäst eller 12 g torrjäst

    - 1 dl strösocker

    - ½ tsk salt

    - 2 tsk stötta kardemummakärnor

    - Ca 14-16 dl vetemjöl special

     

    Fyllningen:

    - 150 g smör

    - 2 msk kanel

    - 1 msk vaniljsocker

    - 4 msk socker

    - 100 g riven mandelmassa (eller 50 g smör)

    Gör så här

    1. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken och lös upp.

     

    2. Tillsätt matfettet i bitar, socker, salt och kardemumma.

     

    3. Mät upp mjölet och häll i det i bunken, lite i taget, tillsätt så mycket som det behövs tills du får en smidig och lättarbetad deg. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.

     

    4. Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa 1 timme. 

     

    5. Häll ut degen på på mjölat bakbord. Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje del.

     

    6. Rör ihop ingredienserna till fyllning och bred ett lager på degen.

     

    7. Rulla ihop till en rulle och skär ut så stora bullar som du önskar.

     

    8. Lägg i bullformar eller på en plåt med bakplåtspapper. Täck sedan med bakduk och låt dem jäsa i 45 min.

     

    9. Värm upp ugnen till 225°. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen i ca 8-10 min och låt sedan svalna under bakduk.

    Fler recept